Putevima vina i Restorani


      Putevima Vina

     Ukoliko ste zainteresovani za vino ili volite njegov ukus, na pravom ste putu. Virpazar, Crmnička regija i Crna Gora u cjelini su vrlo poznati po proizvodnji kvalitetnih crnih i bijelih vina poput Crnogorskog Vranca PRO Corde, Crnogorskog chardonnay-a, kao i Lozova Rakije - Loze.U zaleđu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, u Crmničkom polju, nalaze se brojni vinski podrumi malih domaćih proizvođača. U početku su porodice proizvodile vina za vlastite potrebe kao dio duge tradicije, ali su kasnije, kada su turisti pokazali svoje poštovanje i interes za njega, odlučili postati dio turističke ponude. Gotovo se svaka porodica u Crmnici bavi vinogradarstvom ,posjeduje vinski podrum, ali pojedini takođe imaju i prostorije u kojima možete degustirati vino, vidjeti njihove galerije nagrada i medalja sa brojnih sajmova na kojima su učestvovali.

Naša agencija organizuje  individualne i grupne degustacije vina, posjete vinskih podruma i vinograda.

Grupe mogu biti od 2-40 osoba u jednom podrumu. Turistički vodič (uz vaš zahtjev) će vam prepričavati o vinu ove regije, kao i o konkretnom vinu koje ćete degustirati, o kulturi i tradiciji proizvodnje vina.

Za veće grupe od 10 osoba poželjno je da nas kontaktirate unaprijed.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih za ovu aktivnost ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Vaš Outdoor & More tim


 

    Restorani

      "Nakon hiljadu kilometara i bezbroj degustacija, Crna Gora i dalje skriva nove kulinarske izazove, burna kao njena istorija, i nepredvidiva kao krajolik. Od malog ribarskog sela, gdje ribari pripremaju svoje dnevne svježe ulove i crnogorskom primorju, u tradicionalnim restoranima smještenim u drevnim tvrđavama duž crnogorske obale, s tradicionalnim restoranima u kontinentalnoj Crnoj Gori, svi oni doprinose na svoj način ukusima na kulinarskoj karti ove prekrasne zemlje. 

Ostanite gladni. Otkrijte ljepote u kontinentalnom dijelu prirode, sa planinskih krajolika s bujnom vegetacijom, brzim rijekama i smirenim jezerima. Opustite se na jedinstvenim plažama i uvalama u priobalju, sa svojim čarobnim velikim plavim nebom. U svakom slučaju, gdje god Vas put može odvesti, uživajte u suprotnostima domaće kuhinje, u probranim domaćim vinima i ne propustite završiti svoj obrok čašicom lokalne rakije. " Mirko Butulja-Dimond Guide